Rytmiikka yhdistää lajeja – Salibandynuorten oivalluksia Samin kanssa

Syyskauden alkuun Sport Momentumin Sami vieraili Varalan Urheiluopistolla KooVeen salibandyn kauden aloitusleirillä rytmiikkavalmennuksen merkeissä.

Leirillä tehtiin oivalluksia nuorten urheilijoiden kanssa siitä, kuinka rytmiikka on yhteistä eri lajeissa. Tällä kertaa kyseessä olivat salibandypelaajat ja kauden avausleirillä valmentajina vierailivat fysiikka- ja rytmiikkavalmentaja Sami sekä kaksi kamppailulajien valmentajaa, toinen heistä nyrkkeilijä Mira Potkonen.

Leirillä niin urheilijat kuin valmentajatkin totesivat monia yhtäläisyyksiä eri lajien välillä.

— Potkosen Miran kanssa huomattiin päivän aikana, että rytmiikka on aikalailla yhtenäinen tekijä niin nyrkkeilyssä kuin monessa muussakin lajissa, kun lähdetään tekemään oheisvalmennusta. Hieman erilaisuuksia on eri lajeissa kuinka liikutaan, mutta tärkeintä on olla reagoivia ja nopeita, ja että oman lajin vaatimat liikkeen suunnanmuutokset käy sulavasti ja liikkeestä saadaan taloudellista niin, että pystytään tekemään liikettä uudestaan ja uudestaan, kertoo Sami ja huikkaa kaikille terveiset:

— Mahtavaa oli päästä tekemään töitä Miran kanssa yhdessä ja tästä on hyvä jatkaa syyskautta eteenpäin, tsemppiä kaikille syyskauteen!

@Koovee_salibandy0809 #sportmomentum #urheilu #salibandy #kehonkyky #rytmiikkavalmennus #fysiikkavalmennus #nyrkkeily