Meidän tiimi

Sport Momentumin tiimissä on maan parasta valmennus- ja seurakehittämisen osaamista, etsitpä sitten valmentajaa tai sparrikaveria kehon kyvyn, mielen voiman tai johtamisen taitojen vahvistamiseen. Tämän urheiluosaajien verkoston kautta saat aina tiimistämme tarpeisiisi ja tavoitteisiisi sopivat ammattilaiset sparraamaan, valmentamaan ja kouluttamaan, matkalla huipulle! Tutustu tiimiläisiimme alta ja ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

sami lund

Sami Lund

Sami Lund on tamperelainen ammattivalmentaja, joka elää ja hengittää urheilun maailmaa. Hän tekee fysiikkavalmennuksia laajasti eri lajeihin ja kouluttaa valmentajia, erityisosaamisalana rytmiikka ja rytmiliikekyky. Puhuttaessa kehon kyvyn merkityksestä, Samin mukaan kunkin lajin vaatima tekniikka mahdollistuu, kun keho on valmis ja ominaisuudet luovat mahdollisuuksia. Omien sanojensa mukaan Sami virittääkin valmentajana urheilijoiden kanssa juuri kehon kykyä ja sen ominaisuuksia, joita urheilijat sitten käyttävät hyödyksi parhaalla mahdollisella tavalla omissa lajeissaan.

Tommi Pärmäkoski

Tommi Pärmäkoski

Tommi on Suomen olympiakomitean huippu-urheiluvastaava ja hänellä on pitkä valmentajaura eri lajien parissa. Hän on toiminut fysiikkavalmentajana mm. Sebastian Vettelille, lentopallon miesten ja naisten maajoukkueille sekä Pelicansin ja Tapparan organisaatioissa. Pitkä ura Kuortaneen valmennuskeskuksessa on tarjonnut hyvät mahdollisuudet kokonaisvaltaisen valmennuksen ymmärtämiseen. Urheilussa häntä kiinnostaa jatkuva oppiminen, tällä alalla ei tule koskaan valmiiksi. Valmennuksien ohella Tommi on luennoi kotimaassa ja kansainvälisesti. Koulutukseltaan hän on Liikuntatieteiden kandidaatti.

Vesa Kuparinen

Vesa Kuparinen

Vesa on urheilufysioterapian superammattilainen. Hän on tyskennellyt Olympiakomitean vastuufysioterapeuttina ja pääkaupunkiseudun urheiluakatemia URHEAn vastaavana urheilufysioterapeuttina. Vesalla on monipuolinen ja laaja näkemys niin yksilöurheilusta kuin joukkuelajeistakin. Hän on todellinen sparraaja, niin urheilijoille kuin valmentajillekin! Vesalle kaikki kaikessa ja keskiössä on ihminen: Valmentamisen kokonaisuudessa hän huomioi aina urheilijan kokonaisvaltaisesti, tämän tason ja tavoitteet huomioiden.

mirelle lund

Mirelle Lund

Mirelle Lund on tamperelainen ammattivalmentaja ja psyykkinen valmentaja. Hän on sparraaja, jonka tahtotilana on auttaa liikkujaa, urheilijaa tai valmentajaa saavuttamaan oma 100% potentiaalinsa. Mirellen tavoitteena on toimia paitsi urheilijan ja joukkueen tukena, myös toimia valmentajien tai seuratoimijoiden sparraajana kokonaisvaltaisempaa hyvinvointia edistäen. Mirelle tekee valmennuksia laajasti eri lajeihin, niin yksilöille kuin joukkueille. Hän vinkkaa, että psyykkisten taitojen harjoittelusta hyötyvät kaikki ja niitä voi soveltaa niin urheilussa, työssä kuin ihmissuhteissakin.

Tiina Röning

Tiina Röning on urheilupsykologi, psykoterapeutti ja psyykkisen valmennuksen asiantuntija, jolla on vahva ja laaja kokemus eri lajien urheilijoiden psyykkisestä valmennuksesta. Hän uskoo, että psyykkinen vahvuus on taitoja, joita voi oppia ja vahvistaa läpi uran. Valmennuksen tavoitteena on psyykkisesti taitavampi ja luottavaisempi urheilija, jonka itseluottamus perustuu siihen, että työkalut eri tilanteisiin löytyy. Nämä taidot liittyvät urheilumenestyksen lisäksi myös kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja laadukkaaseen arkeen. Myös seurat ja joukkueet tarvitsevat näitä taitoja toimintakulttuurin, tiimin ja tuloksen rakentamiseen. Valmentajana Tiina on mukaansatempaava ja innostava. Hän sitoutuu etsimään, luomaan ja sparraamaan jokaiseen tilanteeseen kehityksen avaimet.

Heli Jääskö

Heli Jääskö on oululainen pitkän linjan urheilujohtaja (JYET, FK), jolla on laajasti kokemusta urheilun toimijakentän eri rooleista aina urheiluseuran perustamisesta liittotason johtoon. Hänellä on ollut jo kahden vuosikymmenen ajan keskeinen rooli suomalaisen cheerleadingin menestyksekkäässä kehitystyössä seura- ja liittotasolla, ja tämän lajin parissa hän työskentelee edeleen urheiluseuran toiminnanjohtajana. Heli innostuu tiimityöskentelystä ja tulosten tavoitteellisesta asettamisesta. Olipa kyse seuratoiminnan pienistä tai suurista kehitysprojekteista, jakaa Heli mielellään omaa osaamistaan yksilöohjauksena, tiimisparrina tai luennoimalla isommallekin porukalle.

Metti Pelkonen

Metti Pelkonen on jyväskyläläinen urheilujohtaja ja valmentaja (KTM, LCF Life Coach). Metti on voimisteluseuran perustaja ja kasvattanut toimintaa toiminnanjohtajan roolissa kahdeksassa vuodessa yli 1000 jäsenen liikuttajaksi. Hän on sparraaja, joka auttaa oivaltamaan, oppimaan ja kehittymään oman roolinsa asiantuntijana. Metin vahvinta osaamisaluetta on ratkaisukeskeinen sparraus, seuratoiminnan prosessien kehittäminen, konkreettisten tavoitteiden asettaminen, strategiatyö ja jalkauttaminen sekä seuratoimijan, valmentajan ja urheilijan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen. 

Kaarle Wirta

Kaarle on filosofian tohtori ja syttyy liekkiin ihmisten ja yhteisöjen parissa työskentelystä. Hänellä on laaja tausta valmentamisesta, sparrauksesta, mentoroinnista. Urheilun ja muun yhteiskunnan yhdistäminen sekä tarkastelu synnyttää vahvan merkityksen tunteen ja halun on olla siellä missä pyritään löytämään kestäviä organisaatioratkaisuja tämänpäivän ja huomisen haasteisiin. Osaamisen ytimessä on kehittää urheilujohtamisen kulttuuria niin yritysmaailmassa kuin seuratoimijoiden parissa. Valmentajan- ja liikunnanalan ammattitutkinnon myötä Kaarle on sukeltanut entistä syvemmälle urheilun maailmaan ja näkee, että johtamisen kulttuurilla rakennetaan entistä menestyksekkäämpiä yhteisöjä.

Juha ”Upi” Antikainen

Upi toimii Varalan valmennuskeskuksen ja Tampereen urheiluakatemian valmennuksen kehittäjänä sekä Seinäjoen Maila-Jussien naisten Superpesis-joukkueen pelinjohtajana. Hän on toiminut myös pesäpalloliiton koulutusvastaavana vieden liiton koulutusuudistusta eteenpäin. Vahvan pesäpallotaustan lisäksi Upi toimii usean lajin parissa Varalassa. Hän on vahvimmillaan kokonaisuuksien visioinnissa ja luotettava kumppani joka hoitaa oman tonttinsa varmuudella: ”Olen luotettava sotaratsu. Missä tarvitset kopittajaa, niin tässä on hyvä sellainen!”

tapio korjus

Tapio Korjus

Tapio on Kuortaneen urheiluopiston rehtori. Hän on keihäänheiton olympiavoittaja ja toiminut myös keihäänheiton lajivalmentajana. Tapiolla on laaja kokemus huippu-urheilusta ja liikunnasta eri sektoreilta, aina kenttätoiminnoista johtamiseen erilaisissa toimintakulttuureissa ja -ympäristöissä.

Jaakko Ojaniemi

Jaakko on rautainen ammattivalmentaja ja ex-olympiaurheilija 10-ottelussa. Valmentajaurallaan hän on toiminut mm. F1 -kuljettaja Valtteri Bottaksen kuntovalmentajana. Jaakolla on lajitaustansa kautta laajasti kokemusta ja näkemystä monipuolisen harjoittelun merkityksestä.

nenne amnell

Nenne Amnell

Nenne on vahva coachingin ammattilainen, arjessa hän työskentelee johtamisen sekä tiimien onnistumisen ja itseohjatuvuuden parissa. Iloa ja virtaa Nennen elämään tuovat liikunta ja luonto. Häntä motivoi oppiminen, erityisesti kokemuksellinen oppiminen. Juuri siksi Nennen ensimmäinen tutkinto olikin kasvatustietieteen puolelta, lisäksi hän on myös suorittanut liikunnan erikoistumisopinnot.

Jussi Kolehmainen

Jussi on koulumaailmassa työskentelevä lasten ja nuorten erityisohjaaja sekä ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Jussi on pitkän linjan ammattilainen lasten ja nuorten kasvun työkentältä.

Jussilla on pitkä lajitausta eri pallopeleistä sekä pelaajana, että valmentajana.

Hänen intohimona harrastusmaailmassa on päästä vaikuttamaan ihmisen kasvun alkulähteille. Ymmärryksen tuominen siitä, että valmentamisen osa-alueista on yhtä tärkeää niin kasvaminen ihmisenä, kuin lajitaitojen lisääminenkin.

Emmi Mäkinen

Emmi Mäkinen on koulumaailmassa työskentelevä koulukuraattori. Emmi on koulutukseltaan sosionomi ja koulutuksen sekä oman työnkin puolesta lasten vuorovaikutus- ja tunnetaidot ovat iso osa arkea ja niiden merkitys on lähellä sydäntä.

Emmille on tärkeää päästä lisäämään harrastusmaailmassa toimivien aikuisten ymmärrystä siitä, millainen on turvallinen kasvuympäristö harrastuksissa ja miten sellainen on mahdollista luoda. Emmin intohimona on lisätä tietoutta myös siitä, millainen vaikutus valmentajalla voi parhaimmillaan olla lapsen kasvun ja kehityksen tukijana. 

Mika Pieniniemi

Mika on rautainen urheiluosaaja jääkiekon parista. Hän on toiminut Oulun Kärpät 46 ry:n toiminnanjohtajana, vt. valmennuspäällikkönä ja valmentajana. Jääkiekkovalmentajana hän on työskennellyt Oulun Kärpissä, Porin Ässissä ja Kuopion KalPassa. Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana Mika toimi lokakuusta 2012 kevääseen 2014 saakka.

Mari ”Martsa” Saarinen!

Mari on ammattivalmentaja, jolla on utelias luonne, luova mieli ja ratkaisukeskeinen ajatusmaailma. Marin taustat ovat jääkiekon parissa, urheiijana hän on moninkertainen arvokisamitalisti (1x Olympia, 3x MM, 2x SM) ja peliura käsittää 15 kautta Naisten SM-tasolla sekä 10 kautta Naisleijonissa. Valmentajana hän on työskennellyt Naisten Liigan joukkueiden ja N16 Leijonapentujen parissa tuloksellisesti. Marin koulutustaustaan kuuluvat UrVa, VAT, psyykkinen valmennus, strateginen johtaminen ja organisaatiokäyttäytyminen.Uusia kumppaneita tulossa!

sari sirkkiä

Sari Sirkkiä

Yksi Suomen kokeneimmista naisurheilutoimittajista tuo verkostoon viestinnän asiantuntemusta! Sari on konsultoinut vuosien ajan eri seura- ja lajitoimijoita sekä mm. kouluttanut VAT-ja VEAT-opiskelijoita Varalassa. Erikoisalana mediavaikuttaminen, ryhmädynamiikka, median hyödyntäminen valmennuksessa, seuraviestinnän kehittäminen, kriisiviestintä sekä erilaiset puhe- ja esiintymiskoulutukset. Räätälöidyt media-, esiintymis- ja haastattelukoulutukset varattavissa seuroille, laijiliitoille, urheilijoille ja valmentajille. Kriisiviestinnän konsultointi.

Tiimi kasvaa…